Inloggen

Didgeridoo
vwo 2007, 1e tijdvak, opgave 6

Vraag over "Didgeridoo"?


    Hou mijn naam verborgen

Eerder gestelde vragen | Didgeridoo

Op woensdag 6 nov 2019 om 17:42 is de volgende vraag gesteld
ik begrijp de uitwerking van opdracht 25 niet. Zou u dit misschien kunnen uitwerken?
L = 10 log ( I / 10^12) waar komt deze formule vandaan? Of moet je dit zelf kunnen bedenken?

groetjes,
Annemarie

Erik van Munster reageerde op woensdag 6 nov 2019 om 18:31
Berekeningen met geluidsintensiteit en decibel hoef je tegenwoordig niet meer te kunnen (hoort nu niet meer bij het eindexamen programma).


Op zaterdag 7 apr 2018 om 23:31 is de volgende vraag gesteld
Beste Erik,

Waarom moet je bij opdracht 23 eerst de lengte opmeten en aan de hand daarvan de trillingstijd bepalen. Ik heb altijd geleerd dat je de totale tijd van het interval vergelijkt met het totaal aantal trillingen. Dit zie ik ook in veel andere sommen terug in het antwoordmodel. Hier echter niet. Hoe kun je dus weten wanneer de de lengte van een trilling moet gaan vergelijken met de totale lengte van het interval?

Ik hoor het graag van u!

PS: (Excuses voor de vele vragen ;))

Erik van Munster reageerde op zondag 8 apr 2018 om 10:33
Dag Thomas,

Ik zou inderdaad ook de totale tijd van een geheeld aantal trillingen aflezen en daarna delen door het aantal trillingen. Je komt dan op hetzelfde antwoord en als je dit goed doet krijg je hier (uiteraard) ook alle punten voor.

Is wel vaker dat ze in een correctievoorschrift één bepaalde manier noemen maar dat wil niet zeggen dat het ook op deze manier moet. Ik zou zelf bij zo'n vraag nooit met centimeters en schaal-omrekening werken maar het kán wel.

PS: Ik ben blij met je vragen hoor. Je stelt goede vragen en anderen die de vragen+antwoorden lezen hebben er ook wat aan...