Samenvatting

Natuurkunde-in-het-kort is de ideale samenvatting van alle bovenbouwstof HAVO/VWO. Helemaal up-to-date voor het schooljaar 2019/2020 en met een overzichtelijke indeling en een handige index. De ideale voorbereiding voor je volgende toets of examen…

Gratis op je telefoon

Natuurkunde-in-het-kort zet je gratis op je telefoon. Zo heb je altijd de ideale samenvatting in je broekzak. Hij doet het ook gewoon offline. Handig voor als je een keer geen wifi hebt.

Overzichtelijk én compleet

Dankzij de handige menu's is de samenvatting compact maar staat tóch alle examenstof VWO en HAVO er in. Kun je iets niet vinden? Onderaan vind je een alfabetische index met alle natuurkundige termen om snel te vinden wat je zoekt. Klik op het voorbeeld om te zien hoe makkelijk het werkt.

Nu op je telefoon zetten?

Bezoek dan deze pagina met je telefoon en volg de aanwijzingen op het scherm: Open je browser en typ onderstaand adres in óf scan de QR-code met de camera van je telefoon…
CE onderwerpen

Algemeen (o.a. grootheden & eenheden, significantie, soorten verbanden, coördinatentransformatie, modelleren)
Beweging (o.a. eenparige en versnelde beweging, (x,t) en (v,t) grafieken, raaklijnen, hokjesmethode, valbeweging)
Krachten (o.a. optellen en ontbinden van krachten, zwaartekracht, normaalkracht, schuif- en luchtwrijving, hefboomwet)
Elektriciteit (o.a. stroom, spanning, weerstand, wetten van Ohm en Kirchhoff, serie- en parallel, spanningsdeler en soortelijke weerstand)
Arbeid en energie (o.a. arbeid, energie, vermogen, rendement, wet van behoud van energie, kinetische- en zwaarte-energie)
Cirkelbeweging (o.a. baansnelheid, middelpuntzoekende kracht, gravitatiekracht,gravitatie-energie en planeet- en satellietbanen)
Trillingen en golven (o.a. frequentie, amplitude, massa-/veersysteem, resonantie, transversaal, longitudinaal, interferentie, staande golven, knopen en buiken, AM en FM)
Elektromagnetisme (o.a. elektrische en magnetische velden, rechter- en linkerhandregel, Lorentzkracht, stroomspoel, flux, inductie, dynamo en elektromotor)
EM Straling (o.a. soorten straling: radio, IR, licht, UV, röntgen, gamma, Planckkrommen, emissie- en absorptielijnen, kwadratenwet, dopplereffect)
Sterren en heelal (o.a. zon, planeten, meteoren, kometen, sterevolutie, Hertzsprung-Russeldiagram, Wet van Stefan Boltzman en Wien, oerknal)
Ioniserende straling (o.a. alfa, beta en gammastraling, isotopen, radioactief verval, halfwaardetijd, halfwaardedikte, MRI, PET, echoscopie/ultrasound, CT-scan)
Materialen (o.a. moleculen, dichtheid, soortelijke warmte , warmtecapaciteit, warmtestroom, spanning-/rekdiagrammen)
Quantumfysica (alleen VWO) (o.a. atoommodel van Bohr, dubbelspleetexperiment, fotoelektrisch effect, Brogliegolven, tunneleffect, Heisenberg, waterstofatoom)

SE en keuzeonderwerpen

Digitale elektronica (o.a. automatische systemen, waarheidstabellen, EN- en OF-poorten, pulsteller, geheugencel, binair en analoog)
Licht en lenzen (o.a. breking, brekingsindex, totale reflectie, holle- en bolle lenzen, brandpunt, brandvlak, bijbrandpunt, lenswet, vergroting)
Relativiteitstheorie (o.a. tweelingparadox, tijddilitatie, lengtecontractie, algemene- en speciale relativiteit)
Kernen & Deeltjes (o.a. massa-energie-equivalentie, kernsplijting, kernfusie, standaardmodel, leptonen, neutrino's en quarks)

Tóch liever de pdf?

Heb je geen smartphone en download je liever een pdf-document voor op je computer of om te printen? Hieronder kun je de pdf-versie van natuurkunde-in-het-kort aanvragen. Als je al abonnee bent kun je de pdf direct hieronder vinden als je bent ingelogd.

Download pdf gratis
Je krijgt automatisch een e-mail met de downloadlink voor de pdf vannatuurkunde-in-het-kort. Ook kom je de mailinglijst van natuurkundeuitgelegd.nl en ontvangt af en toe mailtjes met handige informatie en tips. Wil je niet op de mailinglijst? Onder elk mailtje staat een link om je met één klik uit te schrijven.